Luxor Theater terug in Meppel!

17 december 2018

Luxor Meppel is in gebruik genomen. Vanavond is de nieuwe bioscoop in Meppel opengegaan voor publiek. Er wordt een kleine week proefgedraaid.

In een volle zaal werd Aquaman, een 3D-film, als eerste film in de nieuwe bioscoop vertoond. De kaartverkoop verliep volgens exploitant Albert Jan Vos als een 'gekkenhuis'. Nadat de kaartverkoop online ging werd er elke minuut een kaartje verkocht. Tot en met woensdag 19 december kunnen de bezoekers voor een gereduceerd tarief kennismaken met Luxor Meppel.

Op de tweede etage van de Keyserstroom is 2500 m2 ingericht tot bioscoop en foyer. Er zijn vier bioscoopzalen gekomen met elk 88 comfortabele lederen bioscoopfauteuils, die voor een optimale cinemabeleving moeten zorgen. Ondanks dat de bioscoop de eerste films draait is het nog niet helemaal af, vooral achter de schermen wordt nog hard gewerkt. 'De bezoekers zullen er weinig van merken. In hun ogen lijkt het allemaal af.'

De officiële opening van de bioscoop volgt in maart 2019. Vos wil die tegelijk houden met de opening van restaurant Het Postkantoor. Aan het restaurant moet nog veel werk verricht worden. In de tussentijd blijft de bioscoop gewoon open, ook na het proefdraaien. 'We hebben nu nog een week om de foutjes te herstellen, zodat we vanaf de kerstvakantie fatsoenlijk kunnen draaien.'

Albert Jan Vos, die ook de directeur was van de vroegere bioscoop in Meppel, verwacht dat jaarlijks circa honderdduizend filmliefhebbers uit Meppel en regio de nieuwe bioscoop Luxor bezoeken.

 

Dit artikel is afkomstig uit de Meppeler Courant, 14 december 2018