Restaurantketen De Beren verovert Drenthe, en zit dan in alle provincies

13 november 2019

De Beren neemt aan de Kruisstraat in Meppel en in Hoogeveen de horecagelegenheden Het Postkantoor over.

 

 

Restaurantketen De Beren komt naar Drenthe. Met de opening van vestigingen in Meppel, Hoogeveen en Emmen zit de van oorsprong Rotterdamse restaurantketen vanaf voorjaar 2020 dan in alle Nederlandse provincies.

De Beren, in 1984 in Rotterdam begonnen als Bruintje Beer, heeft in ons land inmiddels ruim vijftig vestigingen, waaronder in Zwolle en twee in Apeldoorn, waar de keten ook een bezorgrestaurant heeft.  ,,Het noorden van het land was bij ons nog een witte vlek op de kaart. Daarin komt nu verandering. In Drachten openen we eind dit jaar een vestiging en daar komen er begin volgend jaar in één keer drie bij in Drenthe'', zegt woordvoerster Marjolein Mens, die aangeeft dat de keten al een tijdlang rondkeek naar een geschikte mogelijkheid om de sprong naar Drenthe te maken.

Het Postkantoor

De Beren neemt aan de Kruisstraat in Meppel en in Hoogeveen de horecagelegenheden Het Postkantoor over van ondernemer A.J. Vos. Hij blijft wel eigenaar van de panden, maar gaat verder met het exploiteren van bioscopen, waaronder Luxor in Meppel. Vos was na de restaurants in Meppel en Hoogeveen net bezig met het ontwikkelen van een derde Postkantoor-locatie in Emmen, en die maakt ook deel uit van de overname. Alle personeelsleden gaan mee naar de Rotterdamse keten, zo is afgesproken. Om hoeveel personen het gaat, kan Mens zo niet zeggen. Wel dat De Beren op zoek gaat naar een franchise-nemer voor de drie locaties.

De overname krijgt pas volgend voorjaar officieel z'n beslag. Voordat de bedrijven onder de naam De Beren open gaan, zullen de panden worden verbouwd. ,,In de ene vestiging wat meer dan in de andere. Meppel bijvoorbeeld, zal wat groter worden aangepakt'', aldus Marjolein Mens. Of ze daarvoor dicht moeten, is nog niet bekend. Wel zeker is volgens Mens dat overal de menukaart op de schop gaat. ,,Die is in al onze vestigingen gelijk, met natuurlijk die voor ons zo kenmerkende sausjes.''

 

 

Dit artikel is afkomstig uit de Stentor