TREND: DAD SNEAKERS

14 maart 2019

Soms weet de mode echt even niet wat hij met zichzelf aan moet. Gelukkig maar, want zo ontstaan de meest toffe trends. Van Haren vertelt over de nieuwste trends

 

In de sneakerwereld zijn ugly sneakers al een tijdje in opkomst, maar nu kunnen we toch echt wel van een trend spreken. Lekker massief, opvallend en in aparte vormen. Ze worden ook wel 'dad sneakers' genoemd.

Al jaren zijn sneakers razend populair. Dit seizoen steel je hiermee de show. Misschien zijn de grove sneakers eventjes wennen, maar ik verzeker je dat dad sneakers hét fashionitem van dit moment zijn. Ik loop vaak achter met de trends, dit omdat ik vaak even moet wennen. Vind in het leuk of is het een mis? Het duurde even, maar inmiddels heb ik ook een paar staan! Ik shopte de mijne bij vanHaren. En man, wat lopen ze goddelijk! Deze sneakertrend rocken? Dat doe je zó!

 

WAAR KOMT DE “DAD SNEAKERS” TREND VANDAAN?

De inspiratie komt vooral uit de nineties en deze sneakers worden gekenmerkt door de dikke futuristisch-looking zolen. Van die chunky schoenen die je vader of opa vroeger zou dragen naar de tennisclub. Grote merken als Balenciaga, Prada, Louis Vuitton en Dior zetten de ugly sneakers afgelopen jaar al op de kaart.

DAD SNEAKERS COMBINEREN

Dad sneakers zijn natuurlijk vrij opvallend, daarom kan het voor sommige lastig zijn om de sneakers te combineren. Het leuke aan dad sneakers is dat je meerdere stijlen met elkaar kan combineren. Sneakers geven namelijk elke look een fijne casual touch, ik draag bijna dagelijks sneakers. En grijp nauwelijks nog naar enkellaarsjes.

SPORTIEVE LOOK

Er zijn een aantal manieren om de dad sneakers te rocken. Je kunt bijvoorbeeld all-in gaan en de oversized sportswear look omarmen uit de jaren '90. Denk aan dikke sportieve sokken die net even over de rand van je sneaker shinen of een oversized T-shirt met wijde pantalon.

CONTRASTERENDE LOOK

Of ga juist voor een flink contrast tussen mannelijk en vrouwelijk - style deze shoes gewoon onder een rok! Ze kunnen ook heel stoer staan onder een pak - zou jij het aandurven naar kantoor? En toch wel mijn persoonlijke favoriet; is de casual look. Ripped jeans, dad sneakers, een grote trui en een geruite of wollen mantel. Pure perfectie als je het mij vraagt!

Ga je voor een stoere look? Draag dad sneakers dan met een lichte denim, rol de broekspijpen een stukje op en draag op de broek een mooie blouse. Zo combineer je chique en stoer in één. Of ga voor een flowy jurk of midi rok met bloemenprint. De jurk of rok maakt je look mooi vrouwelijk en de sneakers geven een stoer randje aan je outfit. Dad sneakers laten zich ook prachtig combineren met een basic skinny jeans en oversized blouse of t-shirt met opdruk. Stop de blouse of t-shirt in je broek en draag een mooie riem in je broek. Maak je look compleet met stijlvolle sieraden en ben gegarandeerd van een trendy en casual look.

SHOP DEZE TREND

Het is de vraag of dit in je straatje past, maar ik vind ze ongelooflijk cool. Gelukkig hoeft een paar helemaal niet duur te zijn, en zijn er naast die grote designermerken nog veel meer andere merken met goedkopere varianten op de markt belandt. Een fijne compromis voor de portemonnee, en daarnaast kun jij op een veilige manier kijken of de trend wat voor je is.

Ik ben zelf altijd bang om tientallen euro's te verpatsen aan iets wat ik na drie keer dragen eigenlijk helemaal niet meer zo leuk vindt. Gelukkig hoeft dat helemaal niet! Dit paar van Graceland kost €34,99. Prikkie! Je shopt ze bij vanHaren.

 

 

Dit artikel is afkomstig van https://shoelove.vanharen.nl/nl-nl/2019/03/trend-dad-sneakers/